En dies de fred i neu com avui només ve de gust prendre begudes calentes i menjar sopa o crema. Una de les meves preferides és la crema de carabassó i jo la faig a l'estil de ma mare: crema de carabassó de la Mode; visca el iaia estail.
Fer cremes i sopes és molt senzill ja que bàsicament es tracta de posar els ingredients adequats, en la mesura correcta, i deixar-ho al foc el temps que toca.
1) Aquesta crema té els següents ingredients per a 4 persones (o per dinar i sopar dues):
- 4 carabassons (o 3 si són molt grossos). Aquí a Ingolstadt com la verdura no val res i és tota aigua, com va dir ma mare, n'he arribat a posar 5.
- 1 ceba
- 1 patata
- 2 formatgets (aquí són enormes, per tant, equivalen a 3 dels altres)
- una cullerada de mantega
- sal al gust
Els ingredients abans d'anar a l'olla |
2) Elaboració:
Els carabassons es poden deixar amb la pell, rentant-los bé, però jo els hi trec.
Es talla tota la pesca a trossos perquè així es fa abans i millor.
Es posa aigua, de la bona, però just que no acabi de cobrir-ho tot. Si ens en falta sempre en podrem afegir després. Si ens passem, quedarà com sopa i no com una crema.
A l'aigua li podem posar una mica de sal i un rajolí d'oli.
Ho tapem i ho posem al foc a bullir 30 minuts.
Amb la mesura exacta d'aigua |
Al foc |
Després dels 30 minuts, ho traiem del foc i afegim els formatgets i la cullerada de mantega. Després ho triturem tot amb la minipimer. Ja es pot servir.
Mega-formatgets i mantega |
3) Resultat:
Al final la crema té aquesta pinta fantàstica:
Boníssima |
Al mig-guiri li encanta amb trossets de pernil salat a dins, un complement ideal i que li dóna molt de gust. Jo me la menjo a pèl, com a la foto.
Una recepta deliciosa que no pot ser més fàcil de fer.
*
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada